SAĞLIKLI YAŞ ALMA ŞİMDİ ÇOK DAHA KOLAY

8-ALKOL AMA SINIRI AŞMAMAK KAYDIYLA…….

*Alkol tüketimi süreklilik kazandıkça asetaldehitin uzaklaştırmasını sağlayan karaciğer enzimlerinin miktarı artar ve kişi daha fazla alkol tüketmeye başlar.

*Asetaldehit maddesi akciğerlerin savunmasını oluşturan ve zararlı patojenleri hapseden balgamın dışarı atılmasını sağlayan tüycüklerin hareketini bozar.

*Böylece alkol tüketenler bakteri ve virüs saldırılarına daha yatkın hale gelir.

*Alkol, alveol ismi verilen akciğerlerin küçük hava keseceklerinde bağışıklık sisteminin büyük yiyici hücrelerinin  bakterilere, virüslere saldırıp yok etmesini, parçalanmasını da engeller.

ALKOLÜN SAĞLIKTAKİ OLUMSUZ ETKİLERİ:

*İktidarsızlık, erken boşalma, erbezlerinde küçülme, ülser, meme kanseri, karaciğerde siroz, hipertansiyon, depresyon, miyopati, kalsiyum kaybı, su kaybı, kasların yıpranması ve psikolojik olarak hafıza silinmesi gibi bir çok olumsuzlukların kapısını açar.

*1 gr. saf alkolde 7 kalori vardır. Viski ve sert içkide % 40, şarap % 11-13, bira % 6-8.

*Günde erkeklerin karaciğeri 20 gr., kadınların ise 10 gr. saf alkolü yenileyebilecek kapasiteye sahip. Yani erkekler sert içki ½  duble, şarap 2 kadeh; kadınlar ise sert içki ¼ duble, şarap 1 kadeh. Daha fazlası önce karaciğeri yağlandırır, sonrasında fonksiyonlarının bozulmasına neden olur. Tercihi şaraptan yana kullanın en azından HDL dediğimiz iyi huylu kolesterolü artırır.

HİÇ İÇMEMEK SAĞLIK AÇISINDAN EN İYİSİ…

Yorum bırakın